NCERT Solutions for Class 1 English Chapter 11 If I were an apple
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-1 Chapter-11 Poem: If I were an Apple


The poem is about a boy who wants to eat an apple and thinks about how he could eat the apple if he was one himself.


The NCERT solutions for this poem helps the child to:

philosophydescribe the fruit of their choice.

philosophytrace letters like s, t, u, and v.

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download Chapter 11 - If I were an Apple in the PDF format for free.

Questions and Answers

Chapter 11: IF I WERE AN APPLE

Reading is fun

Question 1 : Where is the apple?

Answer : The apple is hanging from the tree.


Question 2 : Where is the boy?

Answer : The boy is standing under the tree.


Question 3 : How can the boy get the apple?

Answer : The boy can get the apple by climbing up the apple tree or the boy can get the apple by using a very long stick to shake the apple from the tree.


Let’s Talk

Question 1 : Do you like apples?

Answer : Yes, I like apples. Apples are good for our health.


Question 2 : Have you ever climbed a fruit tree?

Answer : No, I have never climbed a fruit tree, but I want to climb a tree.


Let’s share

Question 1 : Fill in the blanks.
1. If I were a bird, I would____________. (fly, cry)
2. If I were a bee, I would_____________. (buzz, chirp)

Answer :
1. If I were a bird, I would fly. (fly, cry)
2. If I were a bee, I would buzz. (buzz, chirp)


Let’s read and write

Question 1 : s       t       u       v

Answer :


SAY ALOUD

Question 1 :
appledrewdewball
peoplegrewfewcall
ripplethrewmewfall
(Note: Activity to be done by yourself.)


WORD FUN

Question 1 : Fill in the letters to complete the crossword puzzle. Use the pictures as clues to find the fruit.

Answer :


Question 2 : Which is your favourite fruit? Say why you like it, first in your own language and then in English.

Answer : My favourite fruit is watermelon.
I like it because it is very juicy and rich in taste. I also enjoy drinking watermelon juice.
(Note: Students can answer the above question in their own language.)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 1 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us

    Get 100% Off On Admission Fee Now