NCERT Solutions for Class 1 English Chapter 2 Three Little Pigs
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class 1 Chapter 2 Story: Three Little Pigs


This CBSE Class 1 English Three Little Pigs, is a fable on how three little pigs built houses of different material to escape from the wolf. The first pig built a house of straw, the second pig built a house of sticks, and the third pig built a house of bricks. With all his might, the wolf tried to reach the pigs by blowing their houses. In his enthusiasm, the wolf blows two of the pigs' houses made of straw and sticks, but he could not blow the third pig's house made of bricks. The wolf blows and blows but could not blow the house of bricks. The tired wolf goes away, and the pigs live happily together.


The Three Little Pigs questions and answers will:

philosophyHelp the student identify the correct animal like the pig and wolf by matching the word ‘pig’ & ‘wolf’ to the correct pictures.

philosophyCheck the proper way to connect the numbered dots to complete a house.

philosophyWill also be able to identify animals and their natural surroundings.

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download Chapter 2 Three Little Pigs in the PDF format for free.

Chapter 2:Three Little Pigs

Reading is fun

Question 1 : How many pigs were there?

Answer : There were three little pigs. Their names were Sonu, Monu and Gonu.


Question 2 : What did the big wolf say to the pig?

Answer : The big wolf said to the pigs that he will huff and puff and will blow their houses down.


Let’s talk

Question 1 : Was the wolf good or bad?

Answer : The wolf was bad because the wolf damaged the houses of the two little pigs.


Question 2 : What is your house made of?

Answer : My house is made of bricks and stones.


Let’s share

Question 1 : Who is good?

Answer : The pigs are good.


Question 2 : Who is bad?

Answer : The wolf is bad.


Let’s draw

Question 1 : Join the dots from 1 to 10 to make the house. Then colour the picture.

Answer :

(Note: Students should attempt this answer in their text books.)


Question 2 : There are farm animals, water animals, and jungle animals in this picture. Help the animals reach their home. Draw lines.

Answer :



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 1 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us