NCERT Solutions for Class 1 English Poem 3 After a Bath.
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class 1 Chapter 3 Poem: After a Bath


Aileen Fisher wrote the poem 'After a Bath'. In the poem, the poet describes his routine after a bath.


The NCERT solutions for this poem helps the child to:

philosophyidentifying the names of objects

philosophytracing curves and letters like e, f, u, v, and w.

philosophylearning about choosing the proper habit from the wrong one.

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download Chapter 3 After a Bath in the PDF format for free.

Question and Answers

Chapter 3: After a Bath

Let’s Talk

Question 1 : Do you like to have a bath? Say why.

Answer : Yes, I like to have a bath every day as it makes me feel fresh and clean. It also keeps me healthy.


Question 2 : Can you bathe yourself?

Answer : Yes, I can bathe myself very well.


Question 3 : How do you dry yourself?

Answer : I dry myself after a bath by using a soft clean towel.


Question 4 : Have you seen an animal drying itself?

Answer : Yes, I have often seen various animals like dogs and cats drying themselves by shaking their bodies rapidly and licking themselves.


Let’s share

Question 1 : Put a around what you do after a bath.
Throw the wet towel on the floor.
Hang the wet towel to dry.

Answer :
Throw the wet towel on the floor.


Hang the wet towel to dry.


Let’s Do

Question 1 : Match the following to make pairs. One has been done for you.

Answer :


Let’s draw

Question 1 : Draw or stick a picture of yourself and your friend here. Then complete the sentences and say them aloud.

Answer :

(Note: The above activity should be done by yourself.)


Question 2 : Trace the path to the flowers.

Answer :


Learn to write

Question 1 :

Answer :


Question 2 : Trace over the waves and colour the fish.

Answer :
(Note: The rest of the activity (colour the fish) is to be done by yourself.)


Question 3 :

Answer :


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 1 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us

    Get 100% Off On Admission Fee Now