NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 13 How Many
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
ORCHIDS The International School

NCERT: Math-Magic Solutions for Class-1, Chapter-13: How Many

How Many is a revision of all the chapters covered in class-1.

This chapter comprises exercises on:


philosophyNumbers

philosophy Addition

philosophy Subtraction

philosophy Money

philosophyNumbers

philosophy Addition

philosophy Subtraction

philosophy Money


The solutions for Math-Magic Chapter 13 have been created by our experts, according to the CBSE syllabus and guidelines by NCERT.

For practicing these concepts, our subject matter experts have created the following on these topics to enhance the learning process.
•Interactive worksheets, •Activity worksheets •Image-based worksheets

Created in accordance with the CBSE syllabus and guidelines of NCERT, these image-based exercises are not only interactive but also crafted to encourage students to put their thinking caps on.

Download Chapter 13 How Many in PDF format for free here.


Question and Answers

Chapter 13: How Many

How Many

Question 1 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there are individual sticks that represent 6 ones. Write 6 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 2 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there are 8 individual sticks that represent 8 ones. Write 8 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 3 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there are 10 individual sticks and a bundle of 10 sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 10 individual sticks also represent1 ten. 2 tens represent the number 20. Write 20 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 4 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 3 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 3 individual sticks represents 3 ones. 1 ten and 3 ones represent the number 13. Write 13 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 5 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 5 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 5 individual sticks represent 5 ones. 1 ten and 5 ones represent the number 15. Write 15 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 6 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 7 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 7 individual sticks represent 7 ones. 1 ten and 7 ones represent the number 17. Write 17 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 7 : Write the number of sticks.

Answer : In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 6 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 6 individual sticks represent 6 ones. 1 ten and 6 ones represent the number 16. Write 16 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 8 : How many beads?

Answer : In the picture given there are 3 necklaces of 10 beads and 2 individual beads. 3 necklaces of 10 beads represent 3 tens and 2 individual beads represent 2 ones. 3 tens and 2 ones represent the number 32. Write 32 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 9 : How many beads?

Answer : In the picture given there are 3 necklaces of 10 beads and 9 individual beads. 3 necklaces of 10 beads represent 3 tens and 9 individual beads represent 9 ones. 3 tens and 9 ones represent the number 39. Write 39 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 10 : How many beads?

Answer : In the picture given there are 4 necklaces of 10 beads and three individual beads. 4 necklaces of 10 beads represent 4 tens and three individual beads represent 3 ones. 4 tens and 3 ones represent the number 43. Write 43 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 11 : How many beads?

Answer : In the picture given there are 4 necklaces of 10 beads and 5 individual beads. 4 necklaces of 10 beads represent 4 tens and 5 individual beads represent 5 ones. 4 tens and 5 ones represent the number 45. Write 45 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 12 : How many beads?

Answer : In the picture given there are 5 necklaces of 10 beads that represent 5 tens. 5 tens represent the number 50. Write 50 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 13 : How much will the bananas cost?

Answer : Cost of one banana is Rs. 1.There are 3 bananas. If we add three 1- rupee coins, we will get Rs. 3 in total. 1 + 1 + 1 = 3 So, the cost of 3 bananas is Rs. 3 So, the correct answer is:

Question 14 : Give the number name.

Answer : Write 15 in words. The correct answer is:


Question 15 : How many tens?

Answer : Two tens and four ones represent the number 24. So, there are 2 tens in 24. The correct answer is:


Question 16 : Develop a story based on the pictures and narrate it in the class.

Answer : Look at the picture carefully. Create a story based on the pictures. Answers can vary. A sample answer is:

Billu is very talented at making wooden baskets. Today he made 8 wooden baskets. Billu has 5 goats in total, there are 2 grey goats and 3 brown goats. 2 goats ran away, so now there are only 3 goats left.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 1 Maths

  • Admission Enquiry 2022-23

    Get 100% Off On Admission Fee Now