NCERT Solutions for Class 2 English Chapter 11 Mr. Nobody
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-2 Chapter-11 Poem: Mr. Nobody


The CBSE class 2 English chapter 11 gives the instances of mischief that takes place at home and Mr. Nobody is blamed for it. The poet in the poem describes Mr. Nobody to be a funny man. If plates are broken, it is Mr. Nobody’s fault. Every household has a Mr. Nobody.


The NCERT solutions for this chapter helps the child to:

philosophymake inferences from the text.

philosophywrite names with ‘Mr.’ & Mrs.’

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download the Ncert Solutions for Mr. Nobody in PDF

Chapter 11: Mr. Nobody

Reading is Fun

Question 1 : Who is Mr. Nobody?

Answer : Mr. Nobody is a funny little man who is quiet as a mouse


Question 2 : Has anyone ever seen him?

Answer : No, nobody has ever seen him


Question 3 : Is there a Mr. Nobody in your house?

Answer : No, there is no Mr. Nobody in my house.


Let’s Talk

Question 1 : Have you ever done something naughty?

Answer : Yes, I have done some naughty things.
(Note: You can write your own answer.)


Question 2 : What did you do?

Answer : I broke the window of our bedroom while playing cricket with my friends.
(Note: You can write your own answer.)


Question 3 : What did you say?

Answer : I apologized to my parents and will never do it again.
(Note: You can write your own answer.)


Let’s Share

Question 1 : Sometimes you want to look and find things for yourself. Tick (✔) those that you did. Tell your friends.

Answer :


Say Aloud

Question 1 : Say aloud and circle the rhyming words –
1. A mouse ran into the house.
2. I can see the little bee.
3. That was a fat cat.
4. Give me a handkerchief.
Don’t do any mischief.

Answer :


Let’s Draw

Question 1 : Make groups of five children each. Each group takes a big chart paper-
Each group draws a Mr. Nobody. The first child draws Mr. Nobody’s head.
The second child draws his clothes.
The third child draws the arms.
The fourth child draws his legs.
The fifth child draws Mr. Nobody’s hair.
Look at Mr. Nobody. Isn’t he a funny man? Colour him.
(Note: Students should attempt this question on their own.)


Let’s Write

Question 1 : Fill in the blanks with a, e, i, o, u.
he _ d, __ rms, l __ gs, dr __ss, h __ __ r

Answer :
He a d, a rms, l e gs, dr e ss, h a i r


Question 2 : Add ‘no’, ‘some’ and ‘every’ to the word body to make new words. ____ body, _________ body, _________ body.

Answer :
nobody, somebody, everybody.


Question 3 : Seema wrote her father’s name like this –

Mr. Dinesh Dixit
Ram wrote his mother’s name like this –
Mrs. Sneha Ramdas

Write your father’s name as Seema did.

Answer :

Mr. Ram Kapoor
Note: You can write your answer.


Question 4 : Write your mother’s name as Ram did

Answer :

Mrs. Neha Kapoor
(Note: Students should attempt this question on their own.)


Question 5 : Use ‘Mr.’ and ‘Mrs.’ to write more names you know.

Answer :

Mr. Rahul Kumar

Mrs. Anita Singh


Question 5 : Can you make zigzag lines? See how the zigzag boy runs.

Answer :


Let’s Practise

Question :


Answer :


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 2 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us