NCERT Solutions for Class 2 English Chapter 8 Storm in the Garden
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-2 Chapter-8 Story: Storm in the Garden


The NCERT class 2 English chapter 8 story ‘Storm in the Garden’ was written by Sandhya Rao. In this story, the snail, sunu-sunu, was visiting his friends, the ants. He encounters the change in the weather. Scared, he rushes to his mother and narrates what happened. The Storm in the Garden class 2 helps the child to develop different skills.


Students of class 2 should:

philosophyMake observations of the weather.

philosophyUse of prepositions

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download the Ncert Solutions for Storm in the Garden in PDF

Chapter 8: Storm in The Garden

Reading is Fun

Question 1 : Who was Sunu-sunu?

Answer : Sunu-Sunu was a snail.


Question 2 : Who was Sunu-sunu visiting?

Answer : Sunu-sunu was visiting the ants who were his friends.


Question 3 : Where were the ants hiding?

Answer : The ants were hiding under a flower pot.


Question 4 : Did Sunu-sunu get wet?

Answer : No, Sunu-sunu did not get wet.


Let’s Talk

Question 1 : Do you go for morning walks?

Answer : Yes, I go for morning walks.


Question 2 : Have you ever seen ants in the garden?

Answer : Yes, I have seen ants in the garden.


Question 3 : Watch and see where they go and what they carry to their holes.

Answer : Ants go around in search of food, and they carry the food to their holes.
(Note: Students can write their own answer.)


Team Time

Question 1 : Do you know why you see snails and earthworms after it rains? Sit in a group and discuss.

Answer : We see snails and earthworms soon after it rains, as their homes in the ground get flooded with water.
(Note: Students should write their own answer for the above question.)


Let’s Write

Question 1 : Look at the picture and complete the sentences. Pick the right word from the box.

Answer :


Let’s Practise

Question 1 :

Answer :


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 2 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us