NCERT Solutions for Class 3 English Chapter 15 What’s in the Mailbox?
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class 3 Chapter 15 Poem: What’s in the Mailbox?


The poem What's in the Mailbox observes her parents receive letters, although she never gets a letter. So she decides to write to her friends, and then they will have to answer her letters by writing back to her. Soon, she was hopeful about receiving letters too.


The NCERT solutions for What's in the Mailbox question answer help the child to:

philosophyMake inferences from the text.

philosophyWrite an informal letter to a friend.

The NCERT textbook Marigold questions are answered in a simple and engaging manner. We also have related ‘Learning Concepts’, and interactive worksheets with solutions. Our ‘Learning Beyond’ segment caters to all the probable questions that the child might think out of curiosity.

Download NCERT English class 3 chapter 15 with question answer in the PDF format for free.

Download the Ncert Solutions for What’s in the Mailbox? in PDF

Chapter 15: What’s in the Mailbox?

Reading is fun

Question 1: Who does the postman bring letters for?

Answer : The postman gets letters for the child’s mother and dad.


Question 2: Does the child ever get a letter?

Answer : The child never gets a letter.


Question 3: What does the child decide to do?

Answer : The child decides to write some letters to her friends.


Talk time

Question 1: Have you written letters?

Answer : Yes, I have written letters.


Question 2: Who have you written to?

Answer : I have written letters to my relatives, cousins, and friends.


Question 3: Who would you like to write to today? Why?

Answer : Today, I would like to write a letter to my aunt. Since she is staying alone, I want to write to know about her well-being.


Let’s write

Question 1 : Now write a letter to your friend, telling her about your school. You can use some of these words:

classrooms children bell blackboard teacher building

Answer :
34, Malakarpara Road
“Purbasha”, Flat 1A
Kolkata – 700038
4th December 2021.

Dear Namrata,

Hi Namrata! How are you? Hope you are doing well. I have joined a new school here in Kolkata named St. Teresa’s Secondary School. Let me tell you more about my school.

My school is one of the oldest schools in the city. There are about one thousand students studying in my school. My school has several buildings in its premises. The classrooms are spacious too, and they have a blackboard, cupboard along with desks and chairs. The class teacher writes questions and answers on it. We have a class of 40 minutes and the bell rings after every class. My school has a vast playground for all the students to play.

I wish you were my classmate in this school. We could be in the same class and it would be loads of fun.

Convey my regards to all in your family.


Yours faithfully,
Priya


Paper fun

Question : Activity: Let’s make an envelope and post our letter too! Note: Students have to attempt the question on their own.


Word Building

Question :

Answer :


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • NCERT Solutions for Class 3 English

  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us