Community Helpers - Orchids
Job Alert : To view our Careers Page Click Here X
info@orchids.edu.in (+91) 8-888-888-999
ORCHIDS The International School

Community Helpers

  • Helpers are the ones who provide different services and make the lives of people easy.
  • These helpers are also called community helpers as they help our community to function more efficiently.
  • The helpers provide community services, and in return, they get paid by various service-providing authorities or individual customers.
  • Doing household work, repairs, keeping us healthy, maintaining cleanliness, and keeping us safe are some primary responsibilities of the community helpers
Community Helpers

Community Helpers for Kids

Question 1:

Why Do Electricians Use Pliers?

Answer:

  • Pliers are essential gripping tools used by electricians.
  • These are used to twist or bend and to cut electric wires.
Pliers

Question 2:

Where Do the People in the Large Cities Get the Milk From?

Answer:

  • Milk tankers bring the milk to the cities from the nearby dairy farms in the villages.
  • Such milk is packed hygienically in special containers to send to local markets.
  • Milk is also provided by the local milkman, who maintains small dairies individually.
dairy farms

Question 3:

Who Fixes Your Electronic Appliances?

Answer:

  • An electronic repairman fixes the appliance.

Question 4:

What Is Dry Cleaning?

Answer:

  • Dry cleaning is a cleaning process that cleans fabrics without using water.
  • Instead of water and detergent, some cleaning solution is used to clean clothes.
  • Dry cleaning increases the fabrics' longevity and helps preserve them in good condition.

Question 5:

Who Are Volunteers?

Answer:

  • Volunteers provide services to the community for well-being and smooth functioning.
  • They provide free services to us, mainly after hazardous natural disasters or during post-pandemic situations.

Question 6:

What Is the Pruning of Plants? Why Is It Done?

Answer:

  • Pruning stands for cutting the dead twigs and tips of the plants.
  • Gardeners prune plants to remove damaged parts or branches of the tree.
  • This process helps in the overall growth and development of plants.

Question 7:

Why Do Police Regularly Roam Around Society or Residential Areas at a Particular Time of the Day and Night?

Answer:

  • The police roaming around society every day are called 'police patrolling.'
  • Police regularly patrol their vehicles to ensure everything is safe and normal.
  • Police patrol any area when any neighbouring family complains about mischief around them.
Policemen as community Helpers

Health and safety of the community

Question 1:

What Is CPR?

Answer:

  • CPR stands for Cardiopulmonary resuscitation, a life-saving technique used to save patients' lives in various health emergencies.
  • This technique comprises chest compressions with artificial ventilation.
  • It helps open the respiratory system's airways and retains the heartbeat.

Question 2:

What Is the Emergency Department in a Hospital?

Answer:

  • The hospital emergency department is a dedicated section of every hospital where patients can be admitted at any time of the day.
  • In these departments, fast emergency medical care is provided to the patients by experienced doctors.
  • -

    Admission Enquiry

    A Journey To A Better Future Begins With Us