Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class 1 Chapter 3 Poem: After a Bath

Aileen Fisher wrote the poem 'After a Bath'. In the poem, the poet describes his routine after a bath.

Download the NCERT Solutions for After a Bath in PDF

Let’s Talk

Question 1 :

How do you dry yourself?

Answer :

I dry myself after a bath by using a soft clean towel.


Question 2 :

Can you bathe yourself?

Answer :

Yes, I can bathe myself very well.


Question 3 :

Do you like to have a bath? Say why.

Answer :

Yes, I like to have a bath every day as it makes me feel fresh and clean. It also keeps me healthy.


Question 4 :

Have you seen an animal drying itself?

Answer :

Yes, I have often seen various animals like dogs and cats drying themselves by shaking their bodies rapidly and licking themselves.


Let’s share

Question 1 :

Put a around what you do after a bath.

Throw the wet towel on the floor.
Hang the wet towel to dry.
Answer :

Throw the wet towel on the floor.


Hang the wet towel to dry.


Let’s Do

Question 1 :

Match the following to make pairs. One has been done for you.

Answer :


Let’s draw

Question 1 :

Draw or stick a picture of yourself and your friend here. Then complete the sentences and say them aloud.

Answer :



(Note: The above activity should be done by yourself.)


Question 2 :

Trace the path to the flowers. 

 
Answer :


Learn to write

Question 1 :

Answer :


Question 2 :

Trace over the waves and colour the fish.

Answer :



(Note: The rest of the activity (colour the fish) is to be done by yourself.)


Question 3 :

Answer :


Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation