Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-1 Chapter-9 Poem: Merry-Go-Round

The poem Merry-Go-Round is written by Dorothy W Baruch. The poem describes the poet’s experience of sitting on a brown horse in a merry-go-round. She explains how the merry-go-round moves up and down and round and round.

Download the NCERT Solutions for Merry- Go-Round in PDF

Reading is fun

Question 1 :

How did the merry-go-round go?

Answer :

The merry-go-round went round and round.


Question 2 :

How did the big brown horse go?

Answer :

The big brown horse went up and down.


Let’s talk

Question 1 :

Where have you seen it?

Answer :

I have seen a merry-go-round in a fair.


Question 2 :

 Have you seen a merry-go-round?

 
Answer :

Yes, I have seen a merry-go-round. I like to climb up on a merry-go-round.


Question 3 :

Would you like to go to a fair?

Answer :

Yes, I like to go to a fair during the winter season.


Let’s share

Question 1 :

Go round the merry-go-round, find the letters and say them aloud.


Answer :

(Note: Activity to be done by yourself.)


Question 2 :

Look at this picture and describe the fair.

Answer :

It seems like this is a picture of a fair. There's a big ground full of all kinds of rides. There are so many children sitting on the merry-go-round. They are screaming, laughing, and enjoying the ride. Some of them are riding on a train. There is a big stall where a man is selling different kinds of toys. Little children are standing at the toy shop with their parents and buying toys. I can also see a balloon man selling colourful balloons to children. Everyone is enjoying and having so much fun at the fair.


Question 3 :

Talk about the things you enjoy at a fair.

Answer :

A visit to a fair is always very interesting for me. I go to the fair with my parents and friends. The best part of a fair is the rides. When I go to a fair, my friends and I can’t decide what to do first. There are so many rides, like hot air balloon rides, jumping house where we can jump very high, and my favourite merry-go-round is the last ride we sit on. The fair ground is filled with hundreds of shops selling various products like toys, sweets, clothes to the people who gathered to visit the fair. For me, one of the most attractive sides of a fair is the food corner where I can eat a variety of foods.


Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation