Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT: Math-Magic Solutions for Class-1, Chapter-13: How Many

The NCERT class 1 maths chapter 13 ‘How Many’ is a revision of all the topics covered in class-1 maths. Our academic experts have designed the CBSE class 1 math Chapter 13 worksheet for the students to practice. The NCERT Math-Magic questions are answered simply with explanations.

Download the NCERT Solutions for How Many in PDF

How Many

Question 1 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there are individual sticks that represent 6 ones. Write 6 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 2 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there are 8 individual sticks that represent 8 ones. Write 8 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 3 :

How many beads?

Answer :

In the picture given there are 4 necklaces of 10 beads and 5 individual beads. 4 necklaces of 10 beads represent 4 tens and 5 individual beads represent 5 ones. 4 tens and 5 ones represent the number 45. Write 45 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 4 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there are 10 individual sticks and a bundle of 10 sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 10 individual sticks also represent1 ten. 2 tens represent the number 20. Write 20 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 5 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 3 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 3 individual sticks represents 3 ones. 1 ten and 3 ones represent the number 13. Write 13 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 6 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 5 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 5 individual sticks represent 5 ones. 1 ten and 5 ones represent the number 15. Write 15 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 7 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 7 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 7 individual sticks represent 7 ones. 1 ten and 7 ones represent the number 17. Write 17 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 8 :

Write the number of sticks.

Answer :

In the picture given there is a bundle of 10 sticks and 6 individual sticks. A bundle of 10 sticks represent 1 ten and 6 individual sticks represent 6 ones. 1 ten and 6 ones represent the number 16. Write 16 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 9 :

How many beads?

Answer :

In the picture given there are 3 necklaces of 10 beads and 2 individual beads. 3 necklaces of 10 beads represent 3 tens and 2 individual beads represent 2 ones. 3 tens and 2 ones represent the number 32. Write 32 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 10 :

How many beads?

Answer :

In the picture given there are 3 necklaces of 10 beads and 9 individual beads. 3 necklaces of 10 beads represent 3 tens and 9 individual beads represent 9 ones. 3 tens and 9 ones represent the number 39. Write 39 in the box given on the right side. The correct answer is:


Question 11 :

How many beads?

Answer :

In the picture given there are 4 necklaces of 10 beads and three individual beads. 4 necklaces of 10 beads represent 4 tens and three individual beads represent 3 ones. 4 tens and 3 ones represent the number 43. Write 43 in the box given on the right side. The correct answer is: