Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT: Math-Magic Solutions for Class-1, Chapter-2: Numbers from One to Nine

The chapter Numbers from One to Nine develops a sense of numbers, and helps the students to read and write numbers from 1 to 9. Our subject experts have designed class 1 maths chapter 2 worksheet with the solutions to help the students understand numbers from 1 to 9 better. Questions are answered with explanations in the NCERT class 1 maths chapter 2.

Download the NCERT Solutions for Numbers from One to Nine in PDF

As many as

Question 1 :

The shoes are as many as the socks. Join one shoe with one sock by drawing a line.

Answer :

The correct answer is:


Question 2 :

Tick (✔) more.

Answer :

Count the number of kites and the number of kite threads. The number of kites is more than the number of kite threads. The correct answer is:


Question 3 :

The shirts are as many as the pants. Join one shirt with one pant by drawing a line.

Answer :

The correct answer is:


Question 4 :

Tick (✔) more.

Answer :

Count the number of flowers and the number of butterflies. The number of flowers is more than the number of butterflies. So, the correct answer is:


Question 5 :

The rubbers are as many as the pencils. Join one rubber with one pencil by drawing a line.

Answer :

The correct answer is:


Question 6 :

The rabbits are as many as the carrots. Join one rabbit with one carrot by drawing a line.

Answer :

The correct answer is:


Question 7 :

Tick (✔) less.

Answer :

Count the number of locks and the number of keys. The number of locks is less than the number of keys. So, the correct answer is:


Count and Match

Question 1 :

Count and match the following

Answer :

Count the objects shown on the left in the given picture and match them with the same number of balls shown on the right by drawing a line. The correct answer is:


Question 2 :

Count and match the following

Answer :

Count the objects shown on the left in the given picture and match them with the same number of balls shown on the right by drawing a line. The correct answer is:


One

Question 1 :

Count the number of each object in the given picture. The number of each object is One. Draw the dots and make the number One. Write number One in the given boxes.

Answer :

The correct answer is:


Two

Question 1 :

Count the number of each object in the given picture. The number of each object is Two. Draw the dots and make the number Two. Write number Two in the given boxes.

Answer :

The correct answer is:


Three

Question 1 :

Count the number of each object in the given picture. The number of each object is Three. Draw the dots and make the number Three. Write number Three in the given boxes.

Answer :

The correct answer is:


Four

Question 1 :

Count the number of each object in the given picture. The number of each object is Four. Draw the dots and make the number Four. Write number Four in the given boxes.

Answer :

The correct answer is:


Five

Question 1 :

Colour 5 balloons.

Answer :

Choose any five balloons among the given balloons in the picture and colour them. Since you can choose any five, the answers can vary.


Question 2 :

Make groups of the following

Answer :

Read the numbers given on the right, count the same number of objects on the left, and group them by drawing a box around them. Answers can vary.


Question 3 :

Count the number of each object in the given picture. The number of each object is Five. Draw the dots and make the number Five. Write the number Five in the given boxes.