Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-2 Chapter-10 Story: Funny Bunny

The main character Funny Bunny thinks that the sky is falling down when it was only a nut from a tree that fell on him. He decided to inform the king about this news and went on a quest in order to tell the king. On the way, he met other animals like Henny Penny, Cocky Locky, & lucky Ducky to whom he narrated the incident, and they all wanted to accompany him on his journey. The group soon met the Woxy Foxy, who tricked them all by telling them he knew where the king lived and ate them all. This was the end of Funny Bunny and the other animals.

Download the NCERT Solutions for Funny Bunny in PDF

Reading is Fun

Question 1 :

One day, _______ (a nut/the sky) fell on Funny Bunny. Funny Bunny wanted to tell _______ (the king/the cock/the sky) what he saw.

Answer :

One day, a nut (a nut/the sky) fell on Funny Bunny. Funny Bunny wanted to tell the king (the king/the cock/the sky) what he saw.


Question 2 :

Who said these words in the story?
1. “Ouch! The sky is falling down.”
_______________________
2. “I must tell the King.”
_______________________
3. “The King lives here.”
_______________________
4. “Follow me.”
_______________________

Answer :

1. “Ouch! The sky is falling down.”
The above sentence was said by Funny Bunny
2. “I must tell the King.”
The above sentence was said by Funny Bunny.
3. “The King lives here.”
The above sentence was said by Woxy Foxy.
4. “Follow me.”
The above sentence was said by Woxy Foxy.


Question 3 :

What happened to all the animals in the end?

Answer :

All the animals believed Woxy Foxy and went with him. Woxy Foxy ate them all.


Let’s do

Question 1 :

Look at the pictures. Give the animals the right names.

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/question/V6_G2_Ch10_Funny-Bunny_6.jpg
Answer :

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/answer/V6_G2_Ch10_Funny-Bunny_7.jpg

Picture Story

Question 1 :

Look at the pictures. Narrate the story in your language and then in English.

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/question/V6_G2_Ch10_Funny-Bunny_8.jpg
Answer :

Once upon a time, there was a big tiger living in the forest. One day, the tiger saw three rabbits picking carrots from the ground for their food. Suddenly, the tiger appeared in front of them. The rabbits were scared at the sight of the mighty tiger and they ran towards the river where they found an elephant crossing the river. They hopped over the elephant and crossed to the other side of the river. They asked the elephant for help. The tiger became very angry, and roared at the elephant. The elephant was very clever. He splashed water on the tiger with his trunk. The tiger fell down and ran away.
(Note: You can write your own answer.)


Let’s Write

Question 1 :

Circle the odd one out.

bun sun fun gum one
bed fed led said red
he me be tea we
way say hay pay they
Answer :


Question 2 :

Find the opposites of the given words and make sentences.

fat ____ __________
fall ____ __________
start ____ __________
come ____ __________
big ____ __________
Answer :

fat thin Sita is very thin.
fall rise The sun rises in the East.
start end The show will end by evening.
come go You can go home by bus.
big small The table is very small for me.


Question 3 :

 Fill in the blanks with the correct word.
I need a funny story of a funny rabbit. One day, a nut ______ (fell/fall) on his head. He thought that the sky _____(is/was) falling. So, he ____ (go/went) to tell the King. On the way, he met different animals. All of them ____ (join/joined) him. At last, they _____ (meet/met) a clever fox. It took them to a forest and _____ (eat/ate) them all up.

Answer :

I need a funny story of a funny rabbit. One day, a nut fell on his head. He thought that the sky was falling. So, he went to tell the King. On the way, he met different animals. All of them joined him. At last, they met a clever fox. It took them to a forest and ate them all up.


Question 4 :

Rearrange these words to form sentences –
1. on/Funny Bunny/fell/a/nut/one day.
______________________
2. falling/down/the/sky/is/said/Funny Bunny.
_______________________
3. King/I/must/the/tell.
________________________
4. lives/here/the/King.
______________________

Answer :

1. One day a nut fell on Funny Bunny.
2. Funny Bunny said the sky is falling down.
3. I must tell the King.
4. The King lives here.


Question 5 :

Change only one letter of each word and make another rhyming word.
down ______ king _________
met ______ soon __________
way ______ bat __________

Answer :

down gown king ring
met gown soon boon
way day bat fat


Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation