Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-2 Chapter-8 Story: Storm in the Garden

The NCERT class 2 English chapter 8 story ‘Storm in the Garden’ was written by Sandhya Rao. In this story, the snail, sunu-sunu, was visiting his friends, the ants. He encounters the change in the weather. Scared, he rushes to his mother and narrates what happened. The Storm in the Garden class 2 helps the child to develop different skills.

Download the NCERT Solutions for Storm in the Garden in PDF

Reading is Fun

Question 1 :

Where were the ants hiding?

Answer :

The ants were hiding under a flower pot.


Question 2 :

Did Sunu-sunu get wet?

Answer :

No, Sunu-sunu did not get wet.


Question 3 :

Who was Sunu-sunu visiting?

Answer :

Sunu-sunu was visiting the ants who were his friends.


Question 4 :

Who was Sunu-sunu?

Answer :

Sunu-Sunu was a snail.


Let’s Talk

Question 1 :

Do you go for morning walks?

Answer :

Yes, I go for morning walks.


Question 2 :

Have you ever seen ants in the garden?

Answer :

Yes, I have seen ants in the garden.


Question 3 :

 Watch and see where they go and what they carry to their holes.

Answer :

Ants go around in search of food, and they carry the food to their holes.
(Note: Students can write their own answer.)


Team Time

Question 1 :

Do you know why you see snails and earthworms after it rains? Sit in a group and discuss.

Answer :

We see snails and earthworms soon after it rains, as their homes in the ground get flooded with water.
(Note: Students should write their own answer for the above question.)


Let’s Write

Question 1 :

Look at the picture and complete the sentences. Pick the right word from the box.

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/question/Screenshot_2023-10-10_115714.png
Answer :

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/answer/V6_G2_Ch8_Storm-in-the-Garden_3.jpg

Let’s Practise

Question 1 :
https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/question/V6_G2_Ch8_Storm-in-the-Garden_4.jpg
Answer :

https://cdn-cms.orchidsinternationalschool.com/media/answer/V6_G2_Ch8_Storm-in-the-Garden_5.jpg

Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation