# NCERT Solutions for Class 2 Chapter 10 - Add Our Points

Add Our Points deals with the concept of addition. The solutions for Math-Magic Chapter-10 have been created and verified by our experienced subject matter experts, according to the CBSE syllabus and guidelines of NCERT. For practice, our subject matter experts have created very interactive, activity-based, and Image-based worksheets on these topics to enhance learning.

## Access Answers to NCERT Solutions for Class 2 Chapter 10 - Add Our Points

### Toss the Ball

Question 1 :

Who won the game? —————
Who lost the game? —————
The winner got bananas from Bunnoo.

### Guess and Tell

Question 1 :

Prabha is going to her grandmother, who lives in the next village. She wants to take 15 kg sugar cane, 7 kg apples and 8 kg tomatoes. She has to cross a river. In the boat, she can take 25 kg weight. Can she carry all the things?

Since Prabha wants to take 15 kg sugar cane,7 kg apples, and 8 kg tomatoes, the total weight of the things she wants to take is:
15 + 7 + 8 = 30 kg
We are given that she can carry 25 kg weight in the boat.
Since 30 is more than 25, she cannot carry all the things.

Question 2 :

Write the missing points.
Who is the winner this time?_______

Find the missing numbers.
Since 21 – 5 = 16, we can write 16 + 5 = 21
Since 32 – 8 = 24, we can write 24 + 8 = 32
16 + 13 = 29
Since 35 – 5 = 30, we can write 30 + 5 = 35
Since 30 – 7 = 23 , we can write 23 + 7 = 30

Since the monkey scored the highest points, the monkey is the winner this time.

Question 1 :

Have you seen the two sides of a rupee coin? Which side has 1?

Observe the given picture, 1 is written on the tails side of the coin.

Question 2 :

Is there a shortcut for 10 steps?

You can jump up a row instead of taking 10 steps.

Question 3 :

Chintu and Mintu went shopping. They bought some things. To pay they used notes and coins, but only two at a time.

To buy a book they should use Rs 5 + Rs 5 = Rs 10
To buy the football they should use Rs 20 + Rs 20 = Rs 40
To buy the kurti they should use Rs 50 + Rs 10 = Rs 60
To buy the doll they should use Rs 20 + Rs 5 = Rs 25
To buy the bat, they should use Rs 10 + Rs 10 = Rs 20

### How Fast Can You Add?

Question 1 :

Do these
a) 9 + 4 + 1 =
b) 5 + 5 + 7 =
c) 6 + 5 + 4 =
d) 7 + 3 + 8 =
e) 8 + 3 + 2 =

First combine two numbers to make a ten and then add the third number in 10. You can add the given numbers as:
a) 9 + 4 + 1 = 9 + 1 + 4 = 10 + 4 = 14
b) 5 + 5 + 7 = 10 + 7 = 17
c) 6 + 5 + 4 = 6 + 4 + 5 = 10 + 5 = 15
d) 7 + 3 + 8 = 10 + 8 = 18
e) 8 + 3 + 2 = 8 + 2 + 3 = 10 + 3 = 13

### Killer Lizard

Question 1 :

A lizard moves from one hole to another. As it moves, it eats insects hidden in the hole. The number of insects in each hole is shown. The lizard can move only along the lines.

### Play Time

Question 1 :

Sameena and Sadiq are now playing another game on the board of Heads and Tails. They throw two dice and add the numbers to get their points. You too can play this game. Throw your dice and write your points. See who is the first to reach home?

Do it by yourself by yourself as directed

The NCERT solution for Class 2 Chapters 10 : Add Our Points is important as it provides a structured approach to learning, ensuring that students develop a strong understanding of foundational concepts early in their academic journey. By mastering these basics, students can build confidence and readiness for tackling more difficult concepts in their further education.

Yes, the NCERT solution for Class 2 Chapters 10 : Add Our Points is quite useful for students in preparing for their exams. The solutions are simple, clear, and concise allowing students to understand them better. Additionally, they can solve the practice questions and exercises that allow them to get exam-ready in no time.

You can get all the NCERT solutions for Class 2 Maths Chapter 10 from the official website of the Orchids International School. These solutions are tailored by subject matter experts and are very easy to understand.

Yes, students must practice all the questions provided in the NCERT solution for Class 2 Maths Chapters 10 : Add Our Points as it will help them gain a comprehensive understanding of the concept, identify their weak areas, and strengthen their preparation.

Students can utilize the NCERT solution for Class 2 Maths chapter 10 effectively by practicing the solutions regularly. Solve the exercises and practice questions given in the solution. Also, you can make additional notes and jot down the important concepts for your understanding.

Copyright @2024 | K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation