Sample Paper

MAX.MARKS:50

DURATION: 1:30 HRS

Level: 02

Subject: Maths

Class 2

1. Fill in the blanks.

(1 × 10 = 10)
1. Today is Monday, the day after tomorrow will be ________.
2. 68 = ___ + ___
3. 5 × ___ = 40
4. Write the date of the following day.
Independence day = ______
5. Even number just after 16 is _____.
6. 47 − 9 = _____
7. 1-rupee = 100 paise, 2-rupee = _____ paise.
8. Smallest three-digits number is _____.
9. A triangle has _____ sides.
10. Place value of the 5 in 567 is _____.
2. State true or false.

(1 × 5 = 5)
1. The numeral 234 is written in words as two hundred thirty-four.
2. The smallest two-digits number is 200.
3. 1 hundred + 3 tens + 5 ones = 130.
4. 111 350.
5. 42 + 12 = 54
3. Do as directed.

(1 × 6 = 6)
1. Tick ( ✔ ) the heavier one and cross ( 🗶 ) the lighter one.
2. Colour the longer object.
3. Draw a ball shape two fingers away from the given square.
4. 6 × 7 = _____, 7 × 6 = _____
5. 2 glasses of water can fill one bowl, we write it as:
2 glass of water = =
4 glass of water can fill _____ bowl.
4 glass of water = = _____
6. Use the correct symbol in the box. (>, <, =)
1. 34 80
2. 27 16
4. Solve the following.

(2 × 10 = 20)
1. Complete the following pattern.
2. Arrange the numbers in ascending order and descending order.
4, 37, 100, 18, 57
3. Write the numbers in standard form.
1. 70 + 8 = ____
2. 200 + 30 + 1 = _____
4. Write the place value of the underlined numbers.
1. 456 Place value: _____
2. 74Place value: _____
5. If cost of 1 pen is Rs 5, what is the cost of 3 pens? (Write the addition into multiplication form)
5 + 5 + 5 = Rs. _____
__ × __ = __
6. Name two objects similar to each of the following shapes.
Cylinder = ______, ______
Cuboid = ______, ______
7. Tick ( ✔ ) the correct time for each of the following activity.
7:00 PM
7:00 AM
9:00 PM

12:00 PM
8:00 PM
8:00 AM

9. Do the subtraction.
10. Make any four two-digits numbers by using following numbers.
4, 3, 7
Two-digits numbers = ___, ___, ___, ___
Among these above 4 numbers,
Smallest number = ___
Biggest number = ___
5. Solve the following.

(3 × 3 = 9)
1. The pictograph shows number of fruits each one buy. By using this graph answer the following questions.
1. What is the title of the graph?
2. Who bought the most food items?
3. How many more food items Shivam bought than Nisha?
2. Count the cost of food items. One has been solved for you.
1. = = Rs.10
2. == Rs._____
3. == Rs._____
4. == Rs. _____
3. Find the amount each one spends to buy the above food items.

(Hint: Find number of items each one buys and use above cost)

1. Shivam = 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = Rs. 50
2. Nisha =
3. Akash =
4. Sheena =