Sample Paper

MAX.MARKS:50

DURATION: 1:30 HRS

Level: 03

Subject: Maths

Class 2

**Fill in the blanks.****(1 × 2 = 2)**- Rs.10 = _______ Rs.1 coins
- 324 ____ 342 ( < / > )

**Write down whether the following statements are true or false.****(1 × 2 = 2)**- 4 × 5 = 25. _________
- 12 am means 12 at the midnight. _________

**Match the columns:****(1 × 6 = 6)**25 less than 52 132 48 greater than 84 270 6 times 45 100 63 ÷ 9 96 64 + 36 7 48 × 2 27 **Choose the correct answer:****(1 × 6 = 6)**- 98 is written in words as:
- Ninety-eight
- Eighty-nine
- Nine-eight
- Ninty-nine

- Look at the picture and choose the correct option.

- 27
- 38
- 37
- 28

- 109 =
- 100 + 0 + 9
- 100 + 9 + 0
- 100 + 1 + 9
- 100 + 9 + 1

- Which one can hold more water?
- Cup
- Mug
- Spoon
- Glass

- Which one will come next?
i) ii) iii) iv) - Which one can roll and slide both?
i) ii) iii) iv)

- 98 is written in words as:
**Answer the following questions:(2 × 6 = 12)**- On a farm, there are two cows and four ducks. How many legs are there in total?
- 10 children are standing in a row. The children are standing 2 meters away from each other. How far is the 10th child from the 1st child?
- Aman wanted to run 66 km. He ran 22 km and rested for 10 minutes. Later, he ran another 14 km after which he took a break of 15 minutes. How long more he needs to run to achieve his target? What was the total time taken for rest?
- The cost of a notebook is Rs.30, and a pencil box is Rs.20. Riya bought two notebooks and one pencil box. She gave the shopkeeper a note of Rs.100. How much did the shopkeeper return back?
- On Tuesday, Simon saw 16 birds on a tree and 14 birds on another tree. On Wednesday, each tree only had 12 birds. How many birds flew away?
- A baker can make a total of 38 cookies in 2 days. He made 17 on Monday. How many did he have to make on Tuesday?

**Do as directed.(2 × 2 = 4)**- Find the number of standing lines and sleeping lines.
- Tick on the lighter object among the pair of objects.

**Answer each of the following questions:(2 × 3 = 6)**- Complete the number pattern.
38, 46, 54, 62, ___

- Complete the pattern.
A, AB, ABC, ABCD, ___

- Sanju has three Rs.10 notes in his pocket. How many more notes does he need to make it Rs.100?

- Complete the number pattern.
**Answer the following questions:(2 + 1 = 3)**- Find the place value of the digits marked with red:
- 902
- 820

- A spider has 8 legs. Based on this information write down true or false for the following information.
‘5 humans have the same number of legs as a spider’.

- Find the place value of the digits marked with red:
**Answer the following questions.(3 × 3 = 9)**- Ranita used to sell 5 kg apples per day. This week she finds that her total sell is 7 kg less than her usual weekly sell. If she sold the same kg of apples daily, how much has she sold per day this week?
- Manju Started her homework at 8: 25 am and finished it at 10: 12 am. If she wants to finish her homework by 8: 25 am, then when should she start doing her homework?
- Observe the picture below and answer the questions:
- Find the height of the elephant and the giraffe in number of triangles.
- What is the difference between the height of the zebra and the elephant? Answer in number of triangles.

Copyright @2024 | K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation