Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
Orchids LogocloseIcon
ORCHIDS The International School

NCERT Solutions for Class-1 Chapter-11 Poem: If I were an Apple

The CBSE class 1 English chapter 11 is about a boy who wants to eat an apple and thinks about how he could eat the apple if he was one himself.

Download the NCERT Solutions for If I Were an Apple in PDF

Reading is fun

Question 1 :

Where is the boy?

Answer :

The boy is standing under the tree.


Question 2 :

Where is the apple?

 
Answer :

The apple is hanging from the tree.


Question 3 :

How can the boy get the apple?

 
Answer :

The boy can get the apple by climbing up the apple tree or the boy can get the apple by using a very long stick to shake the apple from the tree.


Let’s Talk

Question 1 :

Do you like apples?

Answer :

Yes, I like apples. Apples are good for our health.


Question 2 :

Have you ever climbed a fruit tree?

Answer :

No, I have never climbed a fruit tree, but I want to climb a tree.


Let’s share

Question 1 :

Fill in the blanks.
1. If I were a bird, I would____________. (fly, cry)
2. If I were a bee, I would_____________. (buzz, chirp)

Answer :

1. If I were a bird, I would fly. (fly, cry)
2. If I were a bee, I would buzz. (buzz, chirp)


Let’s read and write

Question 1 :

s       t       u       v

Answer :


SAY ALOUD

Question 1 :
apple drew dew ball
people grew few call
ripple threw mew fall

 

Answer :

(Note: Activity to be done by yourself.)


WORD FUN

Question 1 :

 Fill in the letters to complete the crossword puzzle. Use the pictures as clues to find the fruit.

Answer :


Question 2 :

Which is your favourite fruit? Say why you like it, first in your own language and then in English.

Answer :

My favourite fruit is watermelon.
I like it because it is very juicy and rich in taste. I also enjoy drinking watermelon juice.
(Note: Students can answer the above question in their own language.)


Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation