Search
Doubt
Call us on
Email us at
Menubar
ORCHIDS The International School

Convert Paise Into Rupees

1) Sumit Buys Some Goods From a Shop, and the Price Is Given As:

Then He Converts the Price Into Rupees and Buys This. What Is the Total Amount in Rupees?

We know that 100 paise = 1 rupees
So, 10000 paisa = 10000100 rupees = 100 rupees
And also, we know that 16 annas = 1 rupees
So, 48 anna = 4816 rupees = 3 rupees
then, the total amount is = (100 + 3) rupees = 103 rupees
Sumit buys the chocolate and ice cream for 103 rupees.

2) Ram Exchanged a Slipper With Some Milk. If the Price of the Milk Is 45 Rupees. Then Represent 45 Rupees As the Sum of 20 Rupees and 5 Rupees Notes and Convert 45 Rupees Into Annas.

Here, 45 rupees can be represented as:

We know that 16 annas = 1rupee
So, 45 rupees = 45 × 16 annas
= 720 annas
Hence, 45 rupees = 720 annas

3) Read the Incidents Carefully and Circle the Correct System of Exchange.

  1. Moni Give 3 Pairs of Shoes to Debu for One Dress
    Barter or Money
  2. The Student Gave the Lunch Lady 10 Rupees for a Cookie
    Barter or Money
  3. Jon Exchanges His Sunglass With Rabi’s Bag.
    Barter or Money
  1. Moni give three pairs of shoes to Debu for one dress
  2. The student gave the lunch lady 10 rupees for cookies.
  3. Jon exchanges his sunglass with Rabi’s bag.

4) If We Put the Given Element in a Barter System, Find Out What Can Be Exchanged With Each Other With the Same Value.

We know 1 rupee = 100 paise
Then, 2 rupees = (2 × 100) paise = 200 paise

So, apples can be exchanged for bananas.
Also, we know that 16 annas = 1 rupee
Then, 25 rupees = (25 × 16) anna = 400 anna

So, mango can be exchanged for the book.

Admissions open for 2024-2025
Admission Enquiry
Enquire Now

| K12 Techno Services ®

ORCHIDS - The International School | Terms | Privacy Policy | Cancellation